MEEST GELEZEN NIEUWS

Renault Twizy review

13-06-2021  |  Auteur:

Rory Reid heeft uitgezocht of de Renault Twizy nog steeds een auto is die hen overwegen waard is in het elektrische tijdperk.

We zeggen auto, maar het is misschien eerlijker om de Twizy te zien als een veiliger en iets praktischer vervoermiddel dan een motorfiets. En omdat tractoren inhalen niet zijn sterkste punt is, is de Twizy volgens Reid vooral bedoeld voor in de stad.

Maar zelfs in steden regent het weleens, en wanneer je wordt overvallen door een stortbui, biedt de Twizy weinig bescherming. Er zijn deuren (optioneel), maar geen ramen. Dat betekent dat je bent overgeleverd aan de elementen; iets dat niet erg is in een warm klimaat, maar in landen als het Verenigd Koninkrijk is het een nadeel.

Ook is de Twizy niet echt goedkoop en houdt de actieradius niet echt over. Officieel heeft de Renault een actieradius van 50-90 km, maar Reid haalt slechts 32 km. De topsnelheid is 80 km/u en er passen slechts twee personen in.

Aan de andere kant ziet de Twizy er heerlijk anders uit en is verrassend leuk om te rijden, vooral op bochtige wegen. Het is veiliger dan een fiets en vanwege zijn compacte formaat gemakkelijk te parkeren in de stad.

Bekijk de video voor de gehele review.

Foto / video: AutoTrader

Renault Twizy review

REAGEER OP DIT BERICHT