Pirelli kalender komt terug

10-06-2021  |  Auteur: Pirelli

Bryan Adams, muzikant en fotograaf, zal foto's maken voor de Pirelli-kalender van 2022. De Canadese kunstenaar bracht het nieuws via zijn sociale mediakanalen.

Pirelli kalender komt terug

"Ik ben er trots op dat ik ben gekozen als fotograaf van de Pirelli-kalender 2022. Het combineren van fotografie en muziek voor 'The Cal' is erg spannend en er zullen natuurlijk een aantal buitengewone mensen bij zijn. Over een paar weken begint de shoot. Ik ben opgewonden", zei hij.

De aankondiging markeert de terugkeer van de Pirelli-kalender, die vorig jaar werd opgeschort in het licht van de Covid-noodsituatie. Afgezien van 2021 zag de geschiedenis van 'The Cal' schorsingen in 1967 en vervolgens van 1975 tot 1983.

Bryan Adams

Sinds de late jaren 90 heeft Bryan Adams zijn rockcarrière gecombineerd met zijn passie voor fotografie, het fotograferen van muzikanten, acteurs en modellen met veel bijval. Eerdere oppassers waren onder meer Sir Mick Jagger, John Boyega, Amy Winehouse, Naomi Campbell en vele anderen, waaronder politici, staatslieden en zelfs HM The Queen die hij fotografeerde voor haar gouden jubileum.

Zijn portretten sierden de pagina's van toppublicaties zoals Vogue, Vanity Fair, GQ en Harper's Bazaar, evenals in zijn eigen gevierde kunsttijdschrift Zoo. Hij heeft ook een aantal boeken van zijn werk gepubliceerd, waaronder 'American Women' (2004), 'Exposed' (2012), een project over gewonde Britse oorlogsveteranen getiteld 'Wounded: The Legacy of War' (2014), en 'Homeless' uitgebracht in 2019.

Aan de andere kant van de creatieve medaille heeft zijn muziek de afgelopen vier decennia de nummer 1-status bereikt in meer dan 40 landen. Hij heeft 3 Academy Award- en 5 Golden Globe-nominaties en een Grammy Award, en hij zal in 2021 zijn 15e album uitbrengen.

Bron / foto: Pirelli


REAGEER OP DIT BERICHT