China: Continental & Censtar

10-06-2021  |  Auteur: Continental AG

Het technologiebedrijf Continental en de Chinese waterstofspecialist Censtar H2-Electricity Science & Technology willen hun strategische samenwerking op de Chinese markt uitbreiden.

China: Continental & Censtar

De bedrijven hebben officieel een overeenkomst getekend om doseerslangoplossingen voor waterstoftankstations te ontwikkelen. In de toekomst zullen Continental en Censtar samenwerken om de mobiliteit van de toekomst vooruit te helpen en zo een verdere stap te zetten richting klimaatneutraliteit. Omdat waterstof een zeer groot brandbereik heeft, is het veilig en efficiënt afleveren van waterstof een van de belangrijkste processen bij waterstoftankstations.

Om deze reden zijn er ook strengere prestatie-eisen aan waterstofslangsystemen, bijvoorbeeld met betrekking tot hogere chemische stabiliteit, lagere doorlaatbaarheid en goede weerstand tegen hoge druk, veroudering en waterstofbrosheid. Bij beide partners zal een speciaal team verantwoordelijk zijn voor een diepgaande samenwerking op specifieke projecten.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Continental zijn uitgebreide ervaring op het gebied van rubber en thermoplasten inbrengen om hoogwaardige slangoplossingen te ontwikkelen voor het doseren en tanken van waterstof. Tegelijkertijd stelt Censtar zijn kennis ter beschikking over de markten voor waterstoftanksystemen in China, waterstofopslagsystemen en de waterstofindustrie, in het bijzonder met betrekking tot marktontwikkeling en technische vereisten.

"Een strategische samenwerking met Continental is voor ons van bijzonder belang, omdat we een nieuwe mijlpaal in onze samenwerking bereiken", legt Wei Yu uit, hoofd van Censtar. Continental levert Censtar sinds 2010 conventionele benzinetankslangen.

Bron / foto: Continental AG


REAGEER OP DIT BERICHT