MEEST GELEZEN NIEUWS

Skoda Enyaq iV Sportline

08-06-2021  |  Auteur: Skoda Auto

De Skoda Enyaq iV Sportline is de sportiefste versie tot nu toe van de nieuwe, puur batterij-elektrische SUV van Mlada Boleslav.

Skoda Enyaq iV Sportline

De look wordt gekenmerkt door talrijke zwarte details en grote wielen, en een verlaagd sportonderstel zorgt voor een bijzonder dynamische rijervaring. In het interieur zorgen carbon-look inzetstukken, een driespaaks multifunctioneel sportstuur en sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen voor een sportieve sfeer.

Skoda Auto introduceert ook de Sportline-modelvariant in zijn nieuwe vlaggenschip en biedt deze versie aan in drie vermogensniveaus: De Enyaq iV Sportline 60 met 132 kW* en de Enyaq iV Sportline 80 met 150 kW* hebben elk achterwielaandrijving. De Enyaq iV Sportline 80x biedt twee elektromotoren met een vermogen van 195 kW** en vierwielaandrijving.

Bron / Foto: Skoda Auto

* De maximale systeemprestaties zijn mogelijk niet volledig beschikbaar. Het beschikbare vermogen in individuele rijsituaties is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: B. de omgevingstemperatuur, het laadniveau, evenals de temperatuur, de toestand of de leeftijd van de hoogspanningsaccu.

** Maximaal elektrisch vermogen 195 kW: Maximaal vermogen bepaald conform UN-GTR.21, opvraagbaar gedurende maximaal 30 seconden. Het beschikbare vermogen in de individuele rijsituatie is afhankelijk van variabele factoren zoals buitentemperatuur, temperatuur, laad- en conditioneringstoestand of fysieke veroudering van de hoogspanningsaccu. Met name de beschikbaarheid van maximaal vermogen vereist dat de hoogspanningsaccu een temperatuur heeft tussen 23 en 50°C en een acculading >88%. Met name afwijkingen van de bovengenoemde parameters kunnen leiden tot prestatievermindering of zelfs het niet beschikbaar zijn van de maximale prestatie. Via de stationaire airconditioningfunctie kan de accutemperatuur tot op zekere hoogte indirect worden beïnvloed en kan onder andere de laadtoestand in het voertuig worden ingesteld. Het actueel beschikbare vermogen wordt weergegeven in de weergave van het rijvermogen van het voertuig. Om de bruikbare capaciteit van de hoogspanningsaccu zo goed mogelijk te behouden, is het raadzaam om een oplaaddoel van 80% voor de accu voor dagelijks gebruik in te stellen (kan worden gewijzigd in 100% voor langeafstandsritten, bijv. voorbeeld).

REAGEER OP DIT BERICHT