MEEST GELEZEN NIEUWS

Ford Mustang GT500 review

08-06-2021  |  Auteur:

Vanwege zijn enorm krachtige motor, bestaat de kans dat de Ford Mustang Shelby GT500 overkomt als een grote, domme bruut. Maar de auto is zeker niet dom.

Dat blijkt wel uit de review van Henry Catchpole van Carfection. De Ford heeft een 5,2-liter V8 motor die zo’n 770 pk levert. Daarmee is hij erg luid en erg snel. Maar er zijn ook enkele verrassingen.

Catchpole noemt de soepelheid van de motor en de transmissie. Deze voelen zo soepel aan dat je het vertrouwen hebt het gehele vermogen te gebruiken.

Volgens Tremec kan de zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling in 80 milliseconden van versnelling wisselen. En natuurlijk is het een grote auto, maar hij gaat goed om met zijn gewicht.

"Ik heb twee weken geleden met deze auto op Goodwood gereden en in de volledige circuitmodus is hij verrassend goed", zegt Catchpole. "Het is een auto waarvan je op een circuit het gewicht nog meer opmerkt, natuurlijk, maar hij moet nog steeds worden ingestuurd, hij duwt niet altijd en je kunt hem in evenwicht houden. Het is verrassend soepel op de limiet."

Bekijk de video voor de gehele review.

Foto / video: Carfection

Ford Mustang GT500 review

REAGEER OP DIT BERICHT