MEEST GELEZEN NIEUWS

Hankook Symphony of Speed

02-06-2021  |  Auteur: Hankook

Bandenmaker Hankook werkt voor de tweede achtereenvolgende keer samen met producers van videoclips om de 'Symphony of Speed 2021' te produceren.

Na een zeer succesvolle videoclipdebuut vorig jaar (Hankook Symphony of Silence 2020), is de achtergrond voor de soundtrack van dit jaar de deelname van het bedrijf aan de ADAC Total 24h Race, die van 3 tot 6 juni 2021 plaatsvindt op de Duitse Nürburgring Race Track, inclusief het adembenemende noordelijke deel, dat bekend staat als de “Groene Hel”. De compositie van 2021 is geïnspireerd op het geluid van een Lamborghini Huracán GT3 EVO, die dit jaar aan de start komt voor het nieuw gevormde Hankook FFF Racing Team, in volledig bedrijfstenue.

Hankook heeft de Symphony of Speed gecreëerd in de context van haar samenwerking met het beroemde FFF Racing Team. Beide partners hebben hun krachten verenigd om samen te strijden in de ADAC Total 24h race van dit jaar door een Lamborghini Huracán GT3 EVO naar de start te brengen. De spectaculaire videoclip heeft als doel om licht te werpen op het geluid van het racen, en het gevoel van rijden en de passie voor autosport over te brengen door beelden van het voertuig op de racebaan. Door een symfonie te componeren van de geluiden van de start, acceleratie en de versnellingen van de motor, bewerkt door geluidstechnici, creëert Hankook een manier om de geluidservaring te delen met autosportliefhebbers en andere geïnteresseerden, ondanks de afstand die momenteel is ontstaan door de pandemie.

‘Door het introduceren van ons tweede symfonieproject, deze keer voorafgaand aan een beroemd race-evenement, proberen we een beetje hoop en herstel te zenden,’ legt Sanghoo Lee, directeur van Hankook Tire Europe uit. ‘Hoewel de pandemie nog niet bestreden is, zijn er al enkele veelbelovende tekenen van een snel herstel zichtbaar aan de horizon.’

Anders dan het eerste Sympfonieproject van het bedrijf in 2020, gaat de video van dit jaar niet over de stilte tijdens live evenementen, die momenteel nog rond veel sportevenementen hangt, maar over het tonen van het geluid van snelheid en acceleratie, en de hoop op herstel die hieraan verbonden is. Door het geluid van een rijdende, krachtige racewagen te bewerken, en zijn esthetisch ontwerp, snelheid, rijervaring, acceleratie en kracht te tonen, willen we de euforie en passie die erbij horen delen met de fans van het merk.

Met de Symphony of Speed van 2021 bouwt de premium bandenmaker verder op het succes van de eerste editie van de symfonie vorig jaar, de Symphony of Silence. In samenwerking met de internationaal vermaarde muzikant David Garrett, heeft Hankook een nieuw arrangement van de versie van het officiële themalied van de UEFA Europa League gecomponeerd, in de context van de langdurige samenwerking met de UEFA. Met een wereldwijd bereik van 20 miljoen weergaven, 55 miljoen oplagen en 27 miljoen kijkers, beëindigde Hankook de stilte in het stadion voor de finale van de UEFA Europa League van vorig jaar. De eerste editie van de video had als doel fans te verbinden door zijn emotie, maar ook om te tonen dat ondanks de fysieke afstand mensen meer één zijn dan ooit. Om het komende nieuwe voetbalseizoen te markeren werd de videoclip van 2020 opnieuw uitgebracht op de sociale mediakanalen van Hankook met nieuwe beelden van het huidige seizoen, waarmee het ook gebruikt werd om het publiek warm te maken voor de tweede editie van dit jaar.

Bron / foto: Hankook

Hankook Symphony of Speed

REAGEER OP DIT BERICHT