MEEST GELEZEN NIEUWS

Mach 1, BMW M2, Civic Type R

01-06-2021  |  Auteur:

Ford, BMW en Honda maken een paar interessante, snelle modellen, waarvan tevens speciale uitvoeringen verschijnen. Maar welk van de drie modellen is het beste?

Throttle House zoekt dat uit in de video. Daarin worden een Honda Civic Type R LE, BMW M2 CS en Ford Mustang Mach 1 met elkaar vergeleken.

Interessant is dat elk model is uitgerust met dezelfde Michelin Pilot Sport Cup 2 banden.

De Civic Type R LE is een praktische auto die elke dag kan worden gebruikt maar veel rijplezier biedt. De Honda heeft vier deuren, een (relatief) zuinige viercilindermotor en voorwielaandrijving. En omdat de auto licht is en niet teveel vermogen heeft, kan zijn volledige vermogen ook buiten een circuit worden gebruikt.

De Ford Mustang Mach 1 is erg Amerikaans. De auto heeft twee deuren, achterwielaandrijving en een krachtige V8 motor. Ten opzichte van de standaard Mustang GT beschikt de Mach 1 over enkele aanpassingen waardoor hij beter door de bocht gaat.

Tot slot is er de BMW M2 CS. Dit lijkt een combinatie te zijn van de twee andere modellen. De BMW heeft net als de Mach 1 twee deuren en achterwielaandrijving, maar heeft in plaats van een V8 een zes-in-lijnmotor met twee turbo’s.

De M CS is klaar voor het circuit, maar heeft een hoogwaardig interieur en een bruikbare achterbank.

Wil je weten welke auto als winnaar uit de vergelijkende test kwam? Bekijk de video!

Foto / video: Throttle House

Mach 1, BMW M2, Civic Type R

REAGEER OP DIT BERICHT