MEEST GELEZEN NIEUWS

Audi RS e-tron GT - BMW M5

31-05-2021  |  Auteur:

Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardige snelle sedan, kun je kiezen voor een auto met een traditionele brandstofmotor zoals de BMW M5 CS, of een stap in de toekomst zetten met een volledig elektrische auto zoals de Audi RS e-Tron GT.

Om uit te zoeken welke van de twee beter is, ging Chris Harris onlangs naar een Brits circuit om de auto’s te testen. Als eerste is de RS e-tron GT aan de beurt. Harris vindt de Audi er geweldig uitzien en dat hij onvoorstelbare prestaties biedt.

Wel vindt hij dat de auto, net als andere snelle elektrische auto’s, last heeft van onderstuur wanneer op de limiet wordt gereden. Met het ESC systeem uitgeschakeld is dat om te zetten in overstuur.

Harris springt daarna in de M5 CS. Hij vindt het interieur van de BMW erg goed en merkt dat de auto op een circuit veel meer rijplezier biedt dan de Audi.

De M5 CS heeft meer moeite met de oneffenheden en curbs als de RS e-tron GT en voelt minder snel als je de bocht uitkomt. Toch biedt de BMW boven de 110 km/u het type acceleratie dat de Audi niet kan evenaren.

Ook stuurt de M5 CS beter dan de RS e-tron GT. Harris vindt de BMW ”dwaas” en werkelijk “fantastisch”.

Bekijk de video voor de gehele vergelijkende test.

Foto / video: Top Gear

Audi RS e-tron GT - BMW M5

REAGEER OP DIT BERICHT