Audi R8 LMS GT2 Color Edition

04-05-2021  |  Auteur:

Audi heeft zes speciale versies onthuld van de R8 LMS GT2 raceauto. Elke versie heeft zijn eigen unieke kleurstelling.

Audi R8 LMS GT2 Color Edition

Er worden slechts zes speciale ‘Color Edition’ R8 modellen geproduceerd. De auto’s zijn uitgevoerd in de kleuren Kyalami Green, Misano Red, Nogaro Blue, Sebring Black, Tactical Green en Vegas Yellow.

"Voor het eerst in de 13-jarige geschiedenis van Audi Sport Customer Racing bieden we een dergelijk kleurenconcept aan onze klanten", zei Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. “Met één model per kleur garandeert onze Color Edition pure individualiteit en zal deze niet een tweede keer zo worden uitgegeven. Hij is uniek in vergelijking met onze concurrenten en trekt de aandacht - als verzamelobject of als raceauto op circuitdagen en wedstrijden."

Audi zal elk van de zes Color Edition-modellen bouwen in de Neckarsulm-fabriek waar ook de standaardversie van de R8 LMS GT2 wordt gebouwd. Het straatmodel wordt ook op dezelfde locatie geassembleerd.

Audi onthulde de R8 LMS GT2 voor het eerst halverwege 2019 als de krachtigste raceauto ooit voor klanten. Hij wordt aangedreven door een atmosferische 5,2-liter V10 motor met een vermogen van 630 pk en is uitgerust met een op maat gemaakt uitlaatsysteem. De R8 LMS GT2 heeft ook een radicaal nieuw koetswerk waardoor hij aanzienlijk breder is dan de straatauto.

Foto: Audi


REAGEER OP DIT BERICHT