Lotus Evija wint prijs

03-05-2021  |  Auteur:

De Lotus Evija is uitgeroepen tot 'The One to Watch' in Top Gear's tweede Electric Awards ooit.

De volledig elektrische Evija hypercar is onlangs getest door Jack Rix, redacteur van het tijdschrift Top Gear, op de testbaan van het Lotus hoofdkwartier in Hethel, Norfolk, en zijn artikel beslaat meer dan acht pagina's in het meinummer.

Rix noemt de Evija niet alleen een halo-auto voor Lotus - "een wegwijzer voor de toekomst van het bedrijf" - maar ook "een vlaggendrager voor echt snelle elektrische voertuigen als geheel".

De Evija, die later dit jaar in productie gaat, is de krachtigste auto ter wereld. Zijn volledig elektrische aandrijving op alle wielen levert een vermogen van meer dan 2.000 pk. Rix merkt op dat het in slechts drie seconden kan accelereren van 200 km/u naa 300 km/u, de helft van de tijd die een Bugatti Chiron nodig heeft om hetzelfde te doen.

Rix reed in een Evija-prototype dat beperkt was tot 1.600 pk. "Hij is licht op zijn voeten, speels met de onmiddellijke acceleratie waar een atmosferische motor alleen maar over kan fantaseren." Hij is ook vol lof over het werk van het projectontwikkelingsteam en zegt dat het Lotus-kern-DNA vanaf de eerste hoek duidelijk is. "De besturing is fantastisch, licht en darty rond de voorhoede, en laadt vervolgens op volgens de wielhoek en -snelheid." Hij concludeert dat "Lotus op de rand van iets speciaals staat."

Matt Windle, Managing Director van Lotus Cars, zei: “Van alle EV's die wereldwijd in ontwikkeling zijn, is het een eer om door het Top Gear-team erkend te worden als 'The One to Watch'. Validatiewerkzaamheden aan de auto gaan snel door en we hebben vorige maand onze wereldtournee met de auto hervat. We kijken ernaar uit om het de komende weken aan meer mensen in de fysieke wereld te laten zien."

Bekijk hier de Evija in actie in de Top Gear Awards-film. Veel plezier!

Bron: Lotus / Foto / video: Top Gear

Lotus Evija wint prijs

REAGEER OP DIT BERICHT