Maybach GLS600 vs Cullinan

02-05-2021  |  Auteur:

Omdat SUV's momenteel erg populair zijn, heeft vrijwel elk automerk wel een SUV in het programma. Zelfs uiterst luxe merken, zoals Rolls-Royce, bieden een SUV aan.

De nieuwste luxe SUV is de Mercedes-Maybach GLS600. Die kost ongeveer de helft van de prijs van een Rolls-Royce Cullinan. YouTube kanaal Throttle House vergelijkt de twee met elkaar.

Het begint met het exterieur. Het is duidelijk dat de Rolls-Royce veel meer aanwezig is dan de Maybach. Ook wat rijbeleving betreft gaat de winst naar de Cullinan. De geluidsisolatie en rijkwaliteit zijn ongeëvenaard.

Toch vindt Throttle House dat de GLS600 circa driekwart van de rijbeleving van de Rolls-Royce biedt.

Gekeken naar de soepelheid van de motoren, wint de Rolls-Royce weer; hoewel dat ook aan het verschil in het aantal cilinders kan liggen (12 versus 8).

Tot slot wordt gekeken naar het interieur, waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de auto’s. De Cullinan blinkt uit voor wat betreft gebruikte materialen en algehele kwaliteit, maar de Maybach wint op het gebied van mogelijkheden op de achterbank.

In tegenstelling tot de sedans in het programma van Rolls-Royce, heeft de Cullinan geen chique achterbank zoals de GLS600, die onder andere verwarming, koeling, massage, volledig achterover leunen, dienbladtafels en een champagnekoeler heeft.

Bekijk de video voor de gehele vergelijking.

Foto / video: Throttle House

Maybach GLS600 vs Cullinan

REAGEER OP DIT BERICHT