GR Yaris vs Golf R

02-05-2021  |  Auteur:

De nieuwe Volkswagen Golf R wordt geprezen vanwege zijn dynamische capaciteiten. De auto zet de traditie van het beste totaalpakket van zijn voorganger voort.

De Golf R heeft een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 320 pk levert, gekoppeld aan een zeventraps DSG automatische transmissie en vierwielaandrijving.

Met het optionele Performance Pack kun je ook genieten van de “Drift’ modus.

De nieuwe Golf R biedt scherpe reactie, fantastische grip met een iets speelser karakter dan het vorige model. De praktische vijfdeurs hatchback levert uitstekende prestaties in een rechte lijn.

De auto biedt een compleet pakket wanneer het aankomt op rijplezier en heeft diverse concurrenten.

Het is geen geheim dat de wereld van de snelle hatchbacks is opgeschud toen de Toyota GR Yaris verscheen. Deze auto is speciaal ontwikkeld om rijplezier te bieden, voor een betaalbare prijs.

Voeg daar de nieuwste Litchfield set van upgrades aan toe en de kleine GR Yaris is nog steeds goedkoper dan de standaard Volkswagen Golf R.

PistonHeads bracht de twee snelle hatchbacks samen om uit te zoeken welke het meeste rijplezier biedt.

Litchfield heeft zich met name beziggehouden met de ophanging en de motor. De driecilindermotor is getuned en levert tussen 260 en 300 pk. Ook heeft Litchfield gewerkt aan het weggedrag.

Een verstelbare Nitron schroefset verlaagt de rijhoogte, verbetert het weggedrag en scherpt de reacties van het chassis nog verder aan. Het resultaat is een GR Yaris die een smalle, bochtige weg neemt als geen enkele andere auto van deze grootte. Zelfs de Golf R niet.

Een andere upgrade zijn de nieuwe Corbeau kuipstoelen, die de rijpositie met 40 mm verlagen.

Bekijk de video!

Foto / video: PistonHeads

GR Yaris vs Golf R

REAGEER OP DIT BERICHT