Stephenson vs BMW iX

11-01-2021  |  Auteur:

Niet iedereen is blij met de nieuwe ontwerprichting van BMW. Vooral de grote grilles vallen niet in de smaak. Frank Stephenson vraagt zich af of dat alles is.

Stephenson was de ontwerper van de originele X5. In de video bekritiseert hij de BMW iX.

Volgens BMW is de iX het "symbool van een nieuw mobiliteitstijdperk". De iX is net zo lang en breed als een X5, net zo hoog als een X6 en heeft de wielbasis van een X7.

Volgens Stephenson levert dat veel interieurruimte op.

Stephenson vindt de grille van de iX nog steeds te groot. En hoewel BMW koos voor een minimalistisch ontwerp, vindt Stephenson het te simpel.

"Er zit geen beweging in," legt hij uit. "Ik vind dat niet de juiste manier om een bewegend voorwerp te ontwerpen. Ik zou liever willen dat het voertuig eruit ziet alsof het klaar is om te bewegen."

Hij denkt dat het ontbreken van ontwerplijnen daar debet aan zijn. Hoewel hij de affiniteit van BMW met eenvoud begrijpt, zegt hij dat ze, net als bij de grille, te ver zijn gegaan.

"Het ontbreken van lijnen kan een voertuig bijna in iets statisch veranderen", zegt Stephenson. "Ik vind dat deze auto er vanaf de zijkant erg statisch uitziet."

Als je de grille zou wegnemen, vraagt Stephenson, zou je dan kunnen zien dat dit een BMW is? Goede vraag.

Foto / video: Frank Stephenson

Stephenson vs BMW iX

REAGEER OP DIT BERICHT