Elation Freedom hypercar

22-11-2020  |  Auteur: Fred Aarsssen

Het Amerikaanse bedrijf Elation heeft een preview van de nieuwe Freedom hypercar laten zien.

Elation Freedom hypercar

Van de Freedom zijn voorlopig alleen renderings beschikbaar. Volgens Elation wordt de Freedom de eerste "puristische, luxe, elektrische hypercar handgemaakt in Amerika".

Volgens Elation is de Freedom gebouwd op een koolstofvezel chassis, dat een dubbele wishbone-voorwielophanging heeft en een horizontaal uitgelijnd pushrod-systeem aan de achterzijde.

Het accupakket vormt een T-vormige ruggengraat door het midden van het platform, dat is geïntegreerd in de structuur.

Drie elektromotoren zorgen voor de aandrijving. Er zullen twee variaties in vermogen worden aangeboden: 1000 kW of 1400kW.

Het vermogen wordt overgebracht naar zowel een versnellingsbak met één versnelling aan de voorkant als een gepatenteerde eenheid met twee versnellingen aan de achterkant.

Elation deelt wilde prestatiecijfers: versnellen van 0 naar 100 km/u in slechts 1,8 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 418 km/u.

De elektrische actieradius is afhankelijk van het gekozen accupakket. Volgens Elation biedt de 100 kWh accu een geschat bereik van 482 km; de 120 kWh accu zorgt voor een geschat bereik van 644 km.

Er worden interessant genoeg ook enkele Iconic Freedom Collection modellen gebouwd; deze zijn uitgerust met een 5,2-liter V10 motor die circa 750 pk zou leveren. Deze worden gebouwd om "de erfenis van de interne verbrandingsmotor te eren".

Foto: Elation Hypercars


REAGEER OP DIT BERICHT