Driften in de Volkswagen ID.4

21-11-2020  |  Auteur:

Volkswagen verwacht veel van de volledig elektrische ID.4 en gaf onlangs de sleutels aan Tanner Foust om de auto op een circuit te testen.

Vooruitlopend op de officiële onthulling van de ID.4 liet Volkswagen weten dat het jaarlijks 500.000 exemplaren denkt te verkopen, waarmee het de best verkochte elektrische auto zou zijn.

We zullen nog moeten afwachten of dat werkelijkheid wordt, maar Foust leek erg onder de indruk van hoe de ID.4 zich gedraagt op het circuit.

Natuurlijk wil Volkswagen niet suggereren dat kopers van een ID.4 zullen denken een raceauto gekocht te  hebben. Het circuit is gewoon een open en veilige omgeving waarin Foust de rijeigenschappen van het voertuig kan beoordelen.

Hij is onder de indruk van hetgeen hij ontdekt, waarbij hij vooral de achterwielaandrijving van de auto prijst. Het doet hem denken aan zijn originele Volkswagen Beetle.

De Volkswagen ID.4 staat op het modulaire elektrische MEB platform en heeft een elektromotor achterin die 204 pk en 310 Nm koppel levert.

De motor is gekoppeld aan een 82 kWh accupakket waarmee maximaal 400 km kan worden gereden. Volgens Volkswagen verschijnt in 2021 ook een vierwielaangedreven versie met een extra elektromotor en circa 300 pk.

De Volkswagen ID.4 ondersteunt snelladen. Bij een 125 kW laadstation duurt het opladen van de accu van 5 naar 80 procent slechts 38 minuten.

Foto / video: Volkswagen USA News

Driften in de Volkswagen ID.4

REAGEER OP DIT BERICHT