Pirelli voor nieuwe Ford F-150

20-11-2020  |  Auteur: Pirelli

Een nieuwe op maat gemaakte Pirelli Scorpion ATR-band is speciaal ontworpen voor de geheel nieuwe Ford F-150, de best verkochte auto van Amerika sinds 38 jaar.

Pirelli voor nieuwe Ford F-150 Pirelli voor nieuwe Ford F-150

Pirelli en Ford hebben al meer dan 20 jaar een sterke relatie en werken samen om banden te ontwikkelen die specifiek zijn ontworpen voor een breed scala van meer dan vijftien verschillende Ford-modellen.

Deze gezamenlijke inspanningen manifesteren zich in deze nieuwe versie van de Scorpion ATR met innovaties die zijn ontworpen om de prestaties van de nieuwe F-150 te benadrukken. Dit nieuwe bandenontwerp zal de basis vormen voor een reeks banden binnen de Pirelli Scorpion-familie die de komende maanden op de markt zal worden gebracht.

In de afgelopen twee en een half jaar hebben ingenieurs van Pirelli en Ford samengewerkt aan een rigoureus homologatieproces, dat bestond uit co-design, prototyping, industrialisatiefasen, zware tests binnenshuis en honderden uren simulatie en modellering.

Het doel was om een band met een perfecte pasvorm te ontwerpen die alle doelstellingen van Ford omvatte. In het bijzonder hebben de ingenieurs van Pirelli speciaal voor de nieuwe F-150 malprofielen ontworpen om een maximale grip te bieden met een verbeterde rolweerstand.

Bovendien heeft de op maat gemaakte Scorpion ATR voor de Ford F-150 een speciaal loopvlakontwerp om het bandengeluid tot 3 decibel te verminderen. De technici van Pirelli werkten ook aan een nieuwe generatie rubbersamenstelling om dit zware voertuig een veilig weggedrag op nat wegdek en sneeuwprestaties te bieden.

Om deze doelen te bereiken, zette Pirelli zijn meest geavanceerde simulatie- en engineeringtools in om bij elke ontwikkelingsfase te voldoen aan de veeleisende bandenspecificaties van Ford. Deze digitale en collaboratieve ontwerpaanpak verhoogde de ontwikkelingssnelheid en geoptimaliseerde bandenprestaties aanzienlijk, samen met een vermindering van het aantal geteste fysieke banden.

De Pirelli Scorpion ATR-banden ontworpen voor de Ford F-150 zijn verkrijgbaar in twee maten: 275/60R20 en 265/70R17.

Bron / foto: Pirelli


REAGEER OP DIT BERICHT