Renault Megane eVision

16-10-2020  |  Auteur:

Renault heeft de nieuwe Megane eVision concept onthuld op de website. Het is een voorproefje van het productiemodel dat volgend jaar verschijnt.

De nieuwe Megane eVision is de eerste Renault die op het modulaire CMF-EV platform staat, net als de Nissan Ariya.

Volgens Renault zal de nieuwe Megane eVision de compacte hatchback opnieuw uitvinden zodra deze eind volgend jaar in productie gaat.

Volgens de Franse autofabrikant maakt het concept gebruik van een 60 kWh-batterij die compatibel is met snellaadsnelheden tot 130 kW. Het enige cijfer dat niet genoemd werd, was de actieradius.

De elektromotor produceert circa 220 pk en 300 Nm koppel, drijft de voorwielen aan en maakt een acceleratie van 0 naar 100 km/u mogelijk in minder dan 8 seconden.

Het concept zou voor 95 procent klaar zijn voor productie, waarbij de Megane eVision het eerste model wordt in een nieuwe, bredere reeks elektrische voertuigen.

De nieuwe Megane eVision is 421,0 cm lang, 180,0 cm breed en 150,5 cm hoog, met een wielbasis van 270,0 cm. Dat plaatst het direct tegenover modellen als de Volkswagen ID.3, die iets langer is (426,2 cm) en groter (155,2 cm) en een langere wielbasis (276,5 cm) heeft.

De uiteindelijke productieversie van de Megane eVision zal eind volgend jaar verschijnen.

Foto / video: Groupe Renault

Renault Megane eVision

REAGEER OP DIT BERICHT