Audi TT RS 40 years of quattro

16-10-2020  |  Auteur:

Audi viert de 40e verjaardag van quattro met een speciaal TT RS model in Duitsland.

Audi TT RS 40 years of quattro

Van deze Audi TT RS '40 years of quattro' worden slechts 40 exemplaren gebouwd. De auto krijgt een extremer aeropakket, speciale logo's en een sportiever interieur.

Elk model is uitgevoerd in Alpine wit met graphics op de motorkap, dak en achterzijde, die doen denken aan de kleurstelling van de gemodificeerde Audi Sport quattro S1 die door Walter Röhrl naar de overwinning werd gereden in de Pikes Peak-race in 1987.

De Audi TT RS '40 years of quattro' krijgt ook een speciaal aeropakket, ontwikkeld in de windtunnel, dat naar verluidt de aerodynamica aanzienlijk verbetert en de prestaties en handling in snelle bochten verbetert.

Het pakket omvat tevens een frontsplitter, een vaste achtervleugel en een lijvige achterdiffuser, onder andere. Een ander nieuw element is de centrale luchtopening van glanzend carbon in de motorkap, die de ventilatie van het motorcompartiment bevordert.

De aanpassingen aan het exterieur worden afgerond met glanzend zwarte dorpelinzetstukken, spiegelkappen en Audi-ringen, evenals grote 'quattro' letters op de portieren en het '40 jaar quattro'-logo op de gedeeltelijk matte achterruiten.

De speciale editie Audi TT RS staat op exclusieve 20-inch witte lichtmetalen velgen, waarachter men een glimp opvangt van de roodgeverfde remklauwen.

Onder de motorkap ligt een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor die 400 pk en 480 Nm koppel levert. Versnellen van 0 naar 100 km/u duurt slechts 3,7 seconden. De topsnelheid is 280 km/u.

Foto: Audi


REAGEER OP DIT BERICHT