Touareg eHybrid & Touareg R

15-10-2020  |  Auteur:

Volkswagen heeft de orderboeken geopend voor de Touareg eHybrid en de plug-in hybride Touareg R.

Touareg eHybrid & Touareg R

Beide modellen beschikken over dezelfde plug-in hybride aandrijving; zij het met 381 pk voor de eHybrid en 462 pk voor de R versie.

Beide modellen bieden echter wel dezelfde elektrische actieradius: 47 km.

Tot de standaarduitrusting behoren onder andere climate control met vier zones, de Innovision Cockpit met digitale instrumenten, het Discover Premium navigatiesysteem en een panoramadak dat kan schuiven en kantelen.

De Touareg R heeft standaard IQ.Light - LED matrix koplampen.

Beide plug-in hybride versies worden aangedreven door een elektromotor en een V6 benzinemotor en verbruiken erg weinig brandstof en energie bij afstanden minder dan 100 km wanneer de accu volledig geladen is: 2,6 liter per 100 km en 24,2 kWh per 100 km voor de Touareg eHybrid en 2,7 liter per 100 km en 24,4 kWh per 100 km voor de Touareg R.

Park Assist

Bovendien is de Touareg SUV toevallig ook de eerste Volkswagen die automatisch een parkeerplaats in en uit kan rijden dankzij de nieuwe Park Assist-functie met afstandsbediening. Dit is vooral handig, aangezien Park Assist niet alleen werkt met de V6-benzinemotor van de eHybrid- en R-varianten, maar ook met de elektromotor.

Foto: Volkswagen


REAGEER OP DIT BERICHT