McLaren P1 ontwerp video

03-08-2020  |  Auteur:

Hypercars zijn zeer complexe machines. Het verfijnen en perfectioneren ervan kost duizenden uren. Wanneer de betreffende hypercar is bedoeld om alles aan te geven waar een merk voor staat, wordt het ontwerp des te belangrijker.

Hoewel hypercars als de Ferrari LaFerrari en Porsche 918 Spyder overeenkomsten hebben met de McLaren P1, ziet elk van deze drie indrukwekkende voertuigen er aanzienlijk anders uit.

Merkherkenning speelt een grote rol in hoe een auto eruitziet, maar er zijn ook tal van andere factoren, en de video over het ontwerpproces van de P1 laat zien hoe uitdagingen werden opgelost en waar inspiratie vandaan kwam.

Frank Stephenson is een van de artistieke geesten achter het ontwerp van de P1, en omdat hij een echte ouderwetse ontwerper is, is hij voorstander van een blanco vel papier en een pen in plaats van Computer Assisted Design.

Deze menselijke benadering is volgens Stephenson cruciaal voor het vloeiende, sensuele en aantrekkelijke ontwerp van elke auto, en gelukkig profiteerde de P1 hiervan.

Kleine details zoals de hoogte van het spatbord en de uitstulping zijn opmerkelijk belangrijk, omdat dit specifieke ontwerpelement bedoeld is om de auto op de weg te plaatsen en elke keer weer gemakkelijker de apex te raken.

Natuurlijk zijn hypercars zoals deze breed en het plaatsen ervan kan lastig zijn, maar McLaren's aandacht voor detail komt hier naar voren, waarbij zelfs het ontwerp van de auto bedoeld is om je te helpen sneller te rijden.

Foto / video: Frank Stephenson

McLaren P1 ontwerp video

REAGEER OP DIT BERICHT