McLaren 600LT review

02-08-2020  |  Auteur:

McLaren heeft de volgende modelreeksen: de Sports Series, Super Series en Ultimate Series (en dan is er nog de GT). Je zou daardoor kunnen denken dat de 600LT, die bij de 'instap' Sports Series hoort, een beetje een watje is. Je hebt het dan mis.

Direct na de onthulling gooide de McLaren 600LT hoge ogen bij zowel liefhebbers als journalisten. TheStraightPipes mocht onlangs de auto testen. De review geeft een goed idee hoe het is om in de auto te rijden.

Het interieur is een erg bijzondere plek. Het onderscheidt zich door de koolstofvezel stoelen, afkomstig uit de McLaren Senna. Ook zijn er diverse alcantara accenten en is er veel mat koolstofvezel.

Dan is er nog het exterieur. De auto beschikt over diverse aerodynamische upgrades in vergelijking met de 570S. Zo worden de voor- en achterzijde gedomineerd door koolstofvezel en zijn er unieke sideskirts, onderscheidende velgen en een grote, vaste achtervleugel.

Het hoogtepunt zijn echter de vuurspuwende uitlaten aan de bovenzijde.

Net als de meeste moderne McLarens heeft de 600LT een 3,8-liter twinturbo V8 motor die 600 pk levert, behoorlijk meer dan de 570S. De 600LT weegt ook nog eens 96 kg minder. Versnellen van 0 naar 100 km/u duurt 2,9 seconden, naar 200 km/u duurt 8,2 seconden en de topsnelheid is 328 km/u.

Foto / video: TheStraightPipes

McLaren 600LT review

REAGEER OP DIT BERICHT