Rivian R1T test video

01-08-2020  |  Auteur:

Het coronavirus weerhoudt Rivian er niet van de volledig elektrische R1T te ontwikkelen. Het bedrijf deelt een video waarin te zien is hoe zwaar de R1T getest wordt.

In tegenstelling tot de meeste andere elektrische voertuigen, zijn de Rivian R1T en zijn broertje, de R1S SUV, niet alleen bedoeld voor gebruik op de openbare weg. Rivian richt zich met de auto’s op klanten met een avontuurlijke levensstijl. Vandaar dat de R1T wordt getest onder diverse moeilijke omstandigheden.

In de video is te zien hoe de R1T met zijn vier onafhankelijke elektromotoren door de bochten van een circuit drift, terwijl zijn geavanceerde technologieën ook zorgen voor fantastische grip en een geweldig rijgedrag op gravel en zand. De auto klimt zelfs over rotsen.

Een Rivian techneut vertelt dat de software van de R1T zo geavanceerd wordt dat het automatisch zal kunnen herkennen op welk oppervlak wordt gereden en instellingen aanpast zonder dat bemoeienis door een mens nodig is.

Rivian verwacht de eerste R1T modellen in juni 2021 te leveren. De R1S zou in augustus 2021 moeten worden uitgeleverd.

De auto’s worden leverbaar met verschillende aandrijvingen, met 105 kWh, 135 kWh en 180 kWh accupakketten. Het vermogen varieert van circa 400 pk in het basismodel tot zo’n 750 pk in het topmodel.

Foto / video: Rivian

Rivian R1T test video

REAGEER OP DIT BERICHT