Volkswagen ID.3 review

31-07-2020  |  Auteur:

We hebben lang moeten wachten op de Volkswagen ID.3. Nadat enkele problemen waren verholpen is de auto eindelijk verschenen. Autogefühl kreeg onlangs de kans de auto te testen.

Afhankelijk van de markt wordt de ID.3 in diverse uitvoeringen aangeboden. In Duitsland omvat de ID.3 reeks de Pro Performance, Life, Style, Business, Family, Max en Tech uitvoeringen.

Kopers kunnen kiezen tussen twee verschillende accupakketten. De instap-accu heeft een capaciteit van 58 kWh en is goed voor een actieradius van circa 420 km op een enkele acculading.

Wie meer bereik wil kan kiezen voor het 77 kWh accupakket. Dit pakket maakt een actieradius van maar liefst 550 km mogelijk.

Het exterieur van de ID.3 ziet er lekker gek en vrolijk uit en is een fantastische start voor de ontwerpfilosofie van elektrische Volkswagens. Binnenin is niet alles goed voor elkaar, zoals de reviewer laat zien.

Het interieur van de ID.3 is vrij minimalistich, maar tevens erg eenvoudig. Ook ziet het er goedkoop uit. Hoewel er aan de bovenzijde van het dashboard zachte materialen zijn gebruikt, zijn de meeste andere delen afgewerkt met hard kunststof.

In het midden van het dashboard bevindt zich een 10-inch infotainment systeem. Hoewel het een interessant stukje techniek is, blijkt het niet erg praktisch te zijn.

Wat de reviewer nog meer te zeggen had over de ID.3? Bekijk de volledige, 44 minuten (!) durende video.

Foto / video: Autogefühl

Volkswagen ID.3 review

REAGEER OP DIT BERICHT