Lamborghini Essenza SCV12

30-07-2020  |  Auteur:

Lamborghini heeft de Essenza SCV12 onthuld, een in beperkte oplage gebouwde hypercar voor het circuit. Van de auto worden slechts 40 exemplaren gebouwd.

De Essenza SCV12 heeft de krachtigste ongeblazen motor die Lamborghini ooit heeft gebouwd, met meer dan 830 pk. Het is ook de eerste GT auto die is ontwikkeld aan de hand van FIA prototype veiligheidsregels.

Naast het indrukwekkende vermogen beschikt de Essenza SCV12 over Capristo uitlaatpijpen die de tegendruk verminderen en de prestaties verbeteren terwijl het motorgeluid wordt benadrukt. Het vermogen wordt door een nieuwe X-trac sequentiële zesversnellingsbak naar de achterwielen gestuurd.

De motorkap bevat een dubbele luchtinlaat met een centrale rib die de warme luchtstroom van de radiator scheidt en koude lucht naar de luchthapper op het dak voert. Aan de voorkant is er een splitter en zijn er twee laterale elementen, passend bij de verticale vinnen op de dorpels en de grote verstelbare achtervleugel.

Lamborghini voorzag de Essenza SCV12 van slick Pirelli banden om magnesium velgen (19 inch voor en 20 inch achter), evenals Brembo remklauwen.

Elke eigenaar van de Essenza SCV12 krijgt gratis opslag in een nieuwe hangar in Sant'Agata Bolognese, met webcams zodat de auto's 24/7 kunnen worden bewaakt met een app.

Foto / video: Lamborghini

Lamborghini Essenza SCV12

REAGEER OP DIT BERICHT