Interieur Skoda Enyaq iV

30-07-2020  |  Auteur:

Skoda gunt ons een blik op het interieur van de elektrische Enyaq iV, vooruitlopend op de introductie van het model op 1 september.

Het interieur wordt gedomineerd door een meerlaags dashboard, met centrale luchtroosters die geïnspireerd zijn door de traditionele Skoda grille, en een groot 13-inch display. Dit display wordt gebruikt voor het infotainment systeem en het bedienen van diverse functies.

Ook heeft de Enyaq iV een digitaal instrumentenpaneel en een vernieuwend head-up display met augmented reality-functies.

Op de middenconsole zit de kleine versnellingskeuzehendel voor de elektrische parkeerrem. Ernaast bevinden zich een paar opslagruimtes en onder het dashboard heeft de autofabrikant een draadloos oplaadstation voor smartphones toegevoegd.

Er is ook sfeerverlichting en er zijn duurzame materialen, inclusief de stoelhoezen die zijn gemaakt van 40 procent wol en 60 procent vezels afkomstig van gerecyclede plastic flessen, terwijl het cognac-afgewerkte leer zijn kleur krijgt van een extract van olijfolie -boombladeren.

De Skoda Enyaq iV zou een luchtig interieur moeten krijgen met meer ruimte voor de middelste achterpassagier en een vlakke vloer boven het accupakket, evenals een kofferruimte van 585 liter.

De Enyaq iV staat op het MEB platform van de VW Groep en wordt leverbaar met vijf vermogenniveaus, drie accugroottes en achter- of vierwielaandrijving.

Het vermogen varieert van 146 tot 302 pk en de basisversie heeft een actieradius van 340 km op een volle accu. Een andere versie heeft een bereik van 500 km.

Foto / video: Skoda

Interieur Skoda Enyaq iV

REAGEER OP DIT BERICHT