Mini JCW Works GP review

26-07-2020  |  Auteur:

De nieuwe Mini John Cooper Works (JCW) GP is een van de snelste hatchbacks van het jaar. Edmunds heeft de Mini vergeleken met de koning in het segment, de Honda Civic Type R.

Net als bij de vorige GP modellen, beperkt Mini de productie van het snelste, krachtigste model ooit, ditmaal tot slechts 3.000 exemplaren.

Dat betekent dat je de nieuwe JCW GP niet op elke straathoek zult zien, waardoor de auto aantrekkelijker wordt, vooral voor de echte fan van het merk.

De Mini JCW GP wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 306 pk en 450 Nm koppel levert. Dat is veel voor een voorwielaangedreven auto ter grootte van een Mini.

De Mini versnelt van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden en haalt een topsnelheid van 265 km/u. In een dragrace verliest de zwaardere Civic Type R van de snelste Mini.

In een vergelijkende test van Edmunds kwam de Type R toch als de favoriet naar voren. De Honda kan zijn vermogen beter kwijt op het asfalt dan de Mini.

Bovendien geeft het Britse hot hatch de bestuurder minder vertrouwen wanneer de grenzen worden opgezocht, terwijl de klassieke automatische transmissie de soepele schakelactie van de beste dual-clutch-units die er zijn, mist.

Bekijk de video voor de gehele review.

Foto / video: Edmunds

Mini JCW Works GP review

REAGEER OP DIT BERICHT