Nieuw: Skoda infotainment

30-06-2020  |  Auteur:

Het nieuwste infotainment systeem vindt zijn weg naar de Skoda Superb, Karoq en Kodiaq voor het nieuwe modeljaar. Het systeem is gebaseerd op het derde generatie infotainment systeem van de Volkswagen Groep en zorgt voor meer aan te passen voertuiginstellingen dan ooit tevoren.

Nieuw: Skoda infotainment

Nieuw zijn onder andere Laura, de digitale assistent, internetradio en draadloze SmartLink technologie, online personalisatie en meer.

Ook zijn er moderne USB-C aansluitingen in plaats van de oudere USB-A poorten, terwijl een USB-C aansluiting boven de achteruitkijspiegel een optie is.

Dankzij een ingebouwde SIM-card beschikt elk Skoda infotainment systeem (met uitzondering van de 6,5-inch touchscreen) over een permanente internetverbinding.

De digitale assistent Laura kan ondertussen maar liefst 15 talen begrijpen en kan "vloeiend gesproken zinnen in het Tsjechisch, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans verwerken".

Apps bevatten nieuws- en weerberichten, terwijl klanten die kiezen voor de topklasse Columbus-navigatie een 9,2-inch scherm krijgen in plaats van een 8-inch. Bovendien kan de bestemming nu rechtstreeks van de Skoda Connect-app naar het navigatiesysteem worden overgedragen.

Met de online personalisatieoptie kunnen de instellingen van uw Skoda Connect-account worden overgezet naar verschillende Skoda-modellen, dus het kopen van een nieuwe auto hoeft niet te betekenen dat u opnieuw moet beginnen met alles in te stellen. Er kunnen maximaal 14 eigenaarsprofielen en één gastenprofiel per auto worden aangemaakt - zodat u uw Virtual Cockpit-indeling, assistentiesystemen, klimaatregeling en lichtinstellingen kunt hebben zoals u dat wilt.

De Scala en de Kamiq krijgen ook uitgebreide infotainmentfuncties, plus de optionele USB-C-poort in het dak boven de achteruitkijkspiegel.

Foto: Skoda


REAGEER OP DIT BERICHT