Mazda MX-30 review

28-06-2020  |  Auteur:

De MX-30, de allereerste, volledig elektrische Mazda, staat binnenkort bij de dealer. Autojournalisten hebben de compacte crossover al mogen testen.

Een van de eerste die een uitgebreide video review deelden is Autogefühl, dat veel aandacht besteedt aan het exterieur en interieur. Ook werd in de auto gereden om te zien of de auto rijdt als een Mazda.

De Mazda MX-30 is ontworpen voor Europese klanten, hoewel de auto ook in Japan wordt verkocht. De auto staat niet op een speciaal platform, maar deelt de Skyactiv-Vehicle Architecture met de CX-30 en Mazda3.

Interessant is dat de reviewer vindt dat de MX-30 meer rijplezier biedt dan beide brandstof aangedreven modellen.

De MX-30 heeft een e-Skyactiv aandrijving met een 35,5 kWh accu die een 141 pk elektromotor voedt en een actieradius van circa 200 km mogelijk maakt.

De actieradius is meteen het zwakste punt van de MX-30. Het is een van de laagste in het segment. Volgens Mazda is gekozen voor een kleine accu om het gewicht laag te houden: circa 1.700 kg. Ook richt de auto zich op klanten die slechts 40 tot 70 km per dag rijden.

Volgens de reviewer is de genoemde actieradius mogelijk wanneer het gaspedaal niet te ver wordt ingetrapt. Verder vindt hij het interieur geweldig, hoewel de achterbank niet geschikt is voor volwassenen.

Bekijk de video voor de gehele review van de Mazda MX-30.

Foto / video: Autogefühl

Mazda MX-30 review

REAGEER OP DIT BERICHT