BMW X5 M Competition test

28-06-2020  |  Auteur:

De BMW X5 M Competition is een beest van een auto, zoals deze review van The Straight Pipes bevestigt.

In een wereld waarin meer en meer mensen crossovers en SUV’s kkopen, hebben autobouwers die voorheen niets met dit soort auto’s hadden, zoals Bentley, Rolls-Royce en Lamborghini, toch de afgelopen jaren snelle SUV’s gebouwd.

De X5 Competition opereert een niveau lager dan de genoemde drie, maar zowel die auto en de X6 M Competition hebben bewezen net zo snel te zijn als de machtige Lamborghini Urus.

De X5 M Competition is met name zo snel vanwege de motor: een 4,4-liter twinturbo V8 die officieel zo’n 620 pk en 750 Nm koppel levert.

Met het geavanceerde AWD systeem versnelt de X5 M Competition van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden en bereikt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u of 290 km/u met het M Driver pakket.

The Straight Pipes meldt dat het launch control systeem vrij moeilijk te activeren is en dat het niet altijd werkt, vandaar dat de acceleratie wat kan wisselen.

Natuurlijk is de X5 M Competition niet alleen maar snel. Het topmodel van de X5 reeks is erg luxe en bevat veel indrukwekkende technologieën, zoals een filehulpfunctie en de mogelijkheid om de verschillende buitencamera's als dashcam te gebruiken.

Foto / video: TheStraightPipes

BMW X5 M Competition test

REAGEER OP DIT BERICHT