Review nieuwe Seat Leon

27-06-2020  |  Auteur:

De vierde generatie Seat Leon is verschenen. De auto staat op het veelzijdige MQB platform van de Volkswagen Groep en is nauw verwant aan de Volkswagen Golf, Audi A3 en Skoda Octavia.

Afhankelijk van de markt is de Leon leverbaar met diverse motoren. De Cupra Leon is het topmodel van de reeks, een stationwagen met meer dan 300 pk en 400 Nm koppel.

Carwow heeft de Leon FR getest, met een 150 pk 1,5-liter TSI benzinemotor. De FR uitvoering beschikt over diverse sportieve accenten, een stijvere en lagere ophanging, LED koplampen e.d.

De uitrusting is goed voor elkaar, met climate control met drie zones, draadloos smartphone opladen, een infotainment systeem en digitale klokken.

De ruimte achterin is erg goed, volgens de reviewer, maar zoals gebruikelijk is er te weinig ruimte voor drie passagiers.

De bagageruimte lijkt op die van de nieuwe generatie Golf en er zijn genoeg opbergplekken. Kortom, de nieuwe generatie Leon is een goede auto en niet het sportieve alternatief voor de Golf of andere auto’s in het segment, zoals de Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 e.d.

Bekijk de video voor de uitgebreide review.

Foto / video: Carwow

Review nieuwe Seat Leon

REAGEER OP DIT BERICHT