De nieuwe VW Arteon

25-06-2020  |  Auteur:

Volkswagen heeft officieel de vernieuwde Arteon en de gloednieuwe Arteon Shooting Brake onthuld.

De nieuwe VW Arteon

De vernieuwde Arteon heeft een subtiel aangepaste voorkant met een nieuwe lichtstrip die de koplampen visueel met elkaar verbindt.

Verder kreeg het model opvallender chroombalken en sportievere luchtinlaten. Ook zijn er nieuwe achterlichten, extra chroomafwerking en een sportiever uitlaatsysteem, geflankeerd door een nieuwe diffuser.

De grootste wijziging is de toevoeging van de nieuwe Arteon Shooting Brake. Deze sportieve en praktische stationwagen heeft 1.632 liter bagageruimte met de achterstoelen naar beneden. Dat is 75 liter meer dan het standaardmodel.

De cockpit is aangepast voor een “nog groter gevoel van exclusiviteit”. De wijzigingen zijn subtiel, maar omvatten een nieuw stuur en een gewijzigde middenconsole met aanraakgevoelige schuifregelaars voor het climate control systeem.

Ook zijn de luchtroosters vernieuwd en is er een nieuw MIB3 infotainment systeem dat draadloos Android Auto en Apple CarPlay ondersteunt. Verder zijn er een sfeerverlichtingssysteem met 30 kleuren, een draadloze telefoonoplader en een 700 watt Harman/Kardon audiosysteem.

Nieuw is ook het optionele Travel Assist systeem. Dit maakt 'deels automatisch rijden' mogelijk bij snelheden tussen 0 en 210 km/u.

Verder krijgt de achteruitkijkcamera een nieuwe hoekzichtfunctie die het camerabeeld op het infotainmentscherm vergroot van 90 graden naar 170 graden.

Onder de motorkap bevindt zich een geheel nieuwe plug-in hybride aandrijving die een 'lang puur elektrisch bereik' belooft. Volkswagen was terughoudend met betrekking tot details, maar bevestigde een vermogen van 218 pk.

Wie meer vermogen wil kan kiezen voor de 320 pk sterke Arteon R. Dit model heeft een agressievere uitstraling evenals vierwielaandrijving met R-Performance Torque Vectoring technologie.

Foto: Volkswagen


REAGEER OP DIT BERICHT