Mercedes-Benz Vision AVTR

18-05-2020  |  Auteur:

Frank Stephenson wordt gezien als een van de meest invloedrijke, hedendaagse ontwerpers. In de video deelt hij zijn mening over enkele opvallende conceptauto's.

Het eerste concept waarover Stephenson praat is de Mercedes-Benz Vision AVTR. Het is een van opmerkelijkste conceptauto’s die onlangs werden onthuld en is bedoeld om de verbinding te laten zien tussen mens, machine en de natuur.

Het exterieur van de Vision AVTR ziet er waanzinnig uit dankzij de uitstulpende wielkasten voor en achter, de complexe verlichting aan de voor- en achterzijde en de wielen. Stephenson is een groot fan van het ontwerp, zegt dat het iets is wat hij nog nooit heeft gezien en dat het lijkt "geteeld" in plaats van "geproduceerd".

Een andere auto in de video is de Audi AI:ME concept die in 2019 werd gepresenteerd. Dit concept is niet zo futuristisch als de Vision AVTR maar onderscheidt zich wel van bestaande Audi modellen dankzij het scherpe ontwerp en de overvloed aan glas die de cabine een zeer open en uitnodigende sfeer geeft.

De toepassing van een elektrische aandrijving betekent dat de ruimte in het interieur maximaal is.

Stephenson heeft een belangrijke bijdrage geleverd geleverd aan het ontwerp van voertuigen als de Ferrari FXX, F430, Fiat 500, Mini Cooper, Maserati MC12 en diverse McLaren modellen, waaronder de 12C, P1, 675LT, 570S en 720S.

Foto / video: Frank Stephenson

Mercedes-Benz Vision AVTR

REAGEER OP DIT BERICHT