EV: BYD Han

14-05-2020  |  Auteur:

Het Chinese BYD gaat zijn hoogwaardige elektrische sedan, de Han, ook verkopen in Europa. De auto gaat tussen de 45.000 en 55.000 euro kosten.

EV: BYD Han

De Han, voorzien van de nieuwe Blade Battery technologie van BYD, zal ook in China verschijnen. Het Chinese debuut wordt eind juni verwacht.

BYD vernoemt zijn auto's naar Chinese dynastieën, maar de Han is ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd afgestemd op luxe Europese modellen, aldus BYD.

"De Han EV beschikt over hoogwaardige technologie en profiteert van de jarenlange ervaring van BYD op het gebied van het ontwikkelen van elektrische voertuigen", zegt BYD baas, Yubo Lian.

"Het gebruik van de ultraveilige Blade Battery, evenals BYD's eigen elektrische platform, carrosseriestructuurontwerp, milieuvriendelijke materialen en veiligheidssystemen maken de Han EV de veiligste elektrische auto die momenteel op de markt is. Wij geloven dat de Han EV het beste van oosterse wijsheid en westerse esthetiek combineert."

De Han is getekend in de nieuwe 'EV Dragon Face' ontwerptaal, dat elementen van een traditionele Chinese draak-esthetiek combineert met moderne Europese designelementen.

De Han zal ook worden geleverd met BYD's binnenkort te verschijnen 'DiPilot', een zelflerend, intelligent rijassistentiesysteem dat werkt met de nieuwste 5G-technologie.

Wat vermogen betreft, de Blade Battery kan een stabiele stroom produceren van maximaal 800 Ampère, terwijl een of twee elektromotoren de wielen aandrijven - afhankelijk van welke versie u koopt. Het bereik zal naar verwachting rond de 450 km liggen, terwijl versnellen van 0 naar 100 km/u slechts 3,9 seconden duurt.

Foto: BYD


REAGEER OP DIT BERICHT