Top Gear: Taycan Turbo S

13-05-2020  |  Auteur:

In het jongste seizoen van Top Gear had Chris Harris de mogelijkheid de Porsche Taycan Turbo S te testen. Mocht je de aflevering hebben gemist, de video is gedeeld op het YouTube kanaal van Top Gear.

Direct in het begin zegt Harris dat de Taycan Turbo S anders aanvoelt dan andere volledig elektrische sportwagens. Hij vindt de zitpositie erg laag en het stuurgevoel kenmerkend voor een Porsche, waardoor de chauffeur onmiddellijk het gevoel krijgt dat hij in iets veel beters rijdt dan de meeste elektrische auto's.

De Taycan Turbo S wordt aangedreven door een tweetal elektromotoren die samen circa 750 pk en 1.050 Nm koppel produceren wanneer Overboost ingeschakeld is.

Harris was niet alleen onder de indruk van de snelheid in een rechte lijn. De Taycan is standaard voorzien van een geavanceerd luchtveringssyteem waardoor de auto uitzonderlijk goed rijdt.

Volgens Harris is het de meest comfortabele Porsche waar hij ooit in heeft gereden. Plezierig is ook dat de Taycan zeer snel kan worden opgeladen (mits je een snellader vindt).

Op het Top Gear circuit noteerde de Taycan Turbo S een tijd van 1:17,6. Dat is even snel als de huidige Honda NSX en slechts 0,1 seconden langzamer dan de Mercedes-AMG GT S.

Foto / video: Top Gear

Top Gear: Taycan Turbo S

REAGEER OP DIT BERICHT