Lexus UX 300e

12-05-2020  |  Auteur:

De volledig elektrische Lexus UX 300e krijgt een batterijgarantie van 1 miljoen km.

Lexus UX 300e

Het Japanse luxemerk Lexus heeft aangekondigd dat zijn UX 300e, zijn eerste volledige elektrische model, wordt geleverd met een garantie van 1 miljoen kilometer/10 jaar voor zijn batterij.

De Lexus UX 300e maakt gebruik van luchtgekoelde technologie om de 54,3kWh lithium-ionbatterij binnen een veilig temperatuurbereik te houden.

Lexus zegt dat de technologie 'veiliger en lichter is dan watergekoelde systemen'.

"Met gekoelde lucht die in de accu circuleert, kan een stabiele accu-output worden bereikt, zelfs bij hoge snelheid en bij herhaald snel opladen", aldus Lexus.

"Het systeem werkt hand in hand met de airconditioning in de cabine en verbetert de prestaties van de auto, de levensduur van de batterij en de oplaadprestaties."

Volgens Lexus heeft de UX 300e een vermogen van 150 kW en meer dan 300 km rijbereik op de nieuwere, strengere WLTP-testcyclus.

Lexus Link app

Onderweg biedt Lexus Oplaadservice maximaal comfort, vrijheid en transparantie. Met Lexus Link app zijn vrijwel alle publieke oplaadpunten beschikbaar en worden kosten automatisch verrekend. Via de app is een laadpunt te vinden, beschikbaarheid te zien, hoeveel kW vermogen deze levert en vooraf wat de kosten zijn.


REAGEER OP DIT BERICHT