Mercedes rondt EQV tests af

26-03-2020  |  Auteur:

De elektrische Mercedes-Benz EQV werd in september 2019 onthuld in Frankfurt.

Mercedes rondt EQV tests af

Mercedes legt nog steeds de laatste hand aan de auto. De EQV moet in de tweede helft van 2020 worden gelanceerd.

Onlangs werd de elektrische MPV grondig getest in Arjeplog, Zweden, waar het zijn vaardigheden bewees onder extreme omstandigheden. Het testteam reed met de EQV over ijzige wegen en door diepe sneeuw, bij temperaturen van min 30 graden Celsius.

Het team van meer dan 30 ingenieurs, elektronica-experts en monteurs van Mercedes-Benz Vans heeft de EQV-testvoertuigen onderworpen aan talrijke complexe tests op het testterrein in de buurt van de poolcirkel.

Met behulp van gespecialiseerde meettechniek beoordeelde het team de effecten van extreme kou op weggedrag, ergonomie en comfort. Ook werd het startgedrag en de bestendigheid tegen lage temperaturen van de aandrijfcomponenten, software en interfaces getest, evenals het warmtemanagement van het hele voertuig.

Mercedes heeft uiteraard ook het laadgedrag van de EQV bij de poolcirkel beoordeeld. De elektrische MPV heeft een geïntegreerde snellaadfunctie waarmee hij de batterij in 45 minuten van 10 tot ongeveer 80 procent kan opladen. Het team zorgde ervoor dat het systeem betrouwbaar werkt, ongeacht de temperatuur.

De Mercedes-Benz EQV is het tweede model van het EQ merk, na de EQC SUV. Verkrijgbaar in twee wielbases, wordt de EQV aangedreven door een lithium-ionbatterij van 90 kWh die een 204 pk/150 kW) aan de voorzijde gemonteerde elektromotor van stroom voorziet voor een maximaal rijbereik van 405 km. De motor levert een piekkoppel van 362 Nm en stelt de EQV in staat om een elektronisch begrensde topsnelheid van 160 km/u te bereiken.

Foto: Mercedes-Benz


REAGEER OP DIT BERICHT