Nieuwe Aston Martin V6

25-03-2020  |  Auteur:

Aston Martin is druk bezig met de ontwikkeling van een gloednieuwe 3,0-liter V6 twinturbo motor. Het bedrijf heeft de eerste video van de nieuwe motor gedeeld.

De V6 motor heeft de codenaam TM01 en is de eerste door Aston Martin zelf ontwikkelde motor sinds 1968 en zal in 2022 in de Valhalla hypercar liggen. De motor zal in de toekomst ook door andere Aston Martin modellen gebruikt worden.

De motor heeft een ‘Hot V’ configuratie waardoor hij veel vermogen levert, ondersteuning biedt voor elektrificatie en het gewicht beperkt blijft tot minder dan 200 kg. De motor zal ook een dry-sump-systeem hebben en in de Valhalla worden gekoppeld aan een hybride systeem. Het is ook ontworpen om te voldoen aan alle toekomstige emissie-eisen voor Euro 7.

Aston Martin heeft de specificaties van de motor nog niet bevestigd. Officiële documentatie die vorig jaar aan dealers over de Valhalla werd verstrekt, bevestigde echter dat het Britse merk op 1.000 pk mikt. Aan de motor wordt een 8-traps F1-geïnspireerde transmissie met dubbele koppeling gekoppeld. Aston Martin verwacht dat de hypercar in 100 seconden een snelheid van 100 km/u bereikt en een topsnelheid van 354 km/u.

De productie van de Aston Martin Valhalla zal worden beperkt tot slechts 500 stuks wereldwijd,

Foto / video: Aston Martin

Nieuwe Aston Martin V6

REAGEER OP DIT BERICHT