Taycan, Polestar 1, AMG GT 63

23-03-2020  |  Auteur:

De Polestar 1, Porsche Taycan Turbo S en Mercedes-AMG GT 63 S zijn drie totaal verschillende auto's. Elke auto laat de voordelen en nadelen zien van een hybride, een volledig elektrische en een aandrijving met interne verbrandingmotor.

Deze review van Autocar is bedoeld om te zien welke auto de beste all-rounder is. Hoewel de auto’s geen directe concurrenten zijn, is het interessant om de drie verschillende benaderingen te zien van Polestar, Porsche en Mercedes-AMG.

De Taycan Turbo S is waarschijnlijk het meest geschikt voor de toekomst vanwege zijn volledig elektrische aandrijving. Die bestaat uit twee elektromotoren die samen 750 pk en 1050 Nm koppel produceren in de Overboost modus.

De beslissing van Porsche om een volledig elektrische auto te bouwen was omstreden, maar de Taycan Turbo S is erg geslaagd.

De Polestar 1 is een plug-in hybride en is een tweedeurs, waardoor het volgens ons de best uitziende auto van de drie is. De auto heeft een 2,0-liter viercillinder turbomtor en twee elektromotoren voor een totaal van 600 pk en 1000 Nm koppel.

De Mercedes-AMG GT 63 S is erg conventioneel; de auto heeft een 4,0-liter twinturbo V8 motor met 630 pk en 900 Nm koppel.

Welke auto is jouw keuze?

Foto / video: Autocar

Taycan, Polestar 1, AMG GT 63

REAGEER OP DIT BERICHT