Volkswagen ID.4 GTX

21-03-2020  |  Auteur:

Volkswagen is van plan een reeks snelle elektrische modellen te lanceren met de nieuwe GTX badge. Het eerste model zal een pittige versie van de ID.4 zijn.

Volkswagen ID.4 GTX Volkswagen ID.4 GTX

Volkswagen baas Matthias Rabe bevestigde dit nieuws tegen Autocar en zie dat de keuze voor de ID.4 als eerste snelle elektrische model “logisch klinkt” aangezien hij wordt aangeboden met vierwielaandrijving, met dank aan zijn configuratie met twee motoren, in tegenstelling tot de ID.3 die één motor heeft en achterwielaandrijving.

Rabe weigerde echter commentaar te geven op het gebruik van de GTX-badge voor de snelle ID.4, maar zei dat deze snellere elektrische modellen een ander klantenbestand zouden aanspreken dan hun traditionele GTI-klanten.

"Voor de snelle versie hebben we op dit moment vierwielaandrijving nodig", aldus Rabe. "Ik heb onlangs met een testauto gereden (voor de ID.4 GTX); je krijgt een fantastische respons en kunt fantastische drifts maken. Het model is gemakkelijk te bedienen en doet precies wat je zegt."

Basisversies van de Volkswagen ID.4 zullen een enkele achterin gemonteerde elektromotor en achterwielaandrijving krijgen, beschikken over maximaal 201 pk en 310 Nm koppel, terwijl de duurdere uitvoeringen een voorin gemonteerde motor zullen hebben die het gecombineerde vermogen doet stijgen naar 302 pk en 450 Nm koppel. Net als de ID.3 zal de verwachte ID.4 worden aangeboden met verschillende accucapaciteiten, waarvan de grootste een rijbereik tot 500 kilometer zal bieden.

De verwachte Volkswagen ID.4 zal worden gevolgd door de coupé versie, de ID.5, die ook de GTX behandeling zal ondergaan.

Schetsen: Volkswagen


REAGEER OP DIT BERICHT