Porsche 911 Turbo S video

18-03-2020  |  Auteur:

Hoewel de nieuwe Porsche 911 Turbo S er niet veel anders uitziet dan zijn voorganger, zit de auto vol nieuwe technologieën die in deze video aan bod komen.

Wat je bijvoorbeeld moet weten van de nieuwe 911 Turbo S is dat de auto nog steeds een 3,8-liter twinturbo zescilindermotor heeft, maar de motor is nieuw en niet afkomstig van het 911-generatie model.

De nieuwe motor levert niet minder dan 650 pk en 830 Nm koppel.

Een ander aspect dat wordt besproken in de video is de actieve aerodynamica. Afhankelijk van de gekozen rijmodus wordt een spoiler aan de voorzijde geactiveerd om downforce te vergroten terwijl de helling van de achtervleugel ook wijzigt opdat de auto aan het asfalt kleeft.

Ook is er een speciale ‘Wet’ modus, ontworpen om de stabiliteit en de ondersteuning van de bestuurder op nat wegdek te vergroten en tegelijkertijd het risico op aquaplaning te verminderen.

Er zijn meer systemen om de bestuurder te helpen. Zo wordt Porsche InnoDrive gepresenteerd, compleet met een display dat bestuurders informeert over aankomende bochten en afslagen in de weg. Er is ook adaptieve cruise control en een rijstrookassistent om ervoor te zorgen dat de auto net zo goed over de snelweg kan rijden als over een bergpas.

Volgens Porsche kan de nieuwe 911 Turbo S in slechts 2,7 seconden naar 100 km/u sprinten en in 8,9 seconden 200 km/u haalt, een seconde sneller dan het 991.2-model.

Foto / video: Porsche

Porsche 911 Turbo S video

REAGEER OP DIT BERICHT