Continental 3D display

18-03-2020  |  Auteur:

Continental heeft zijn eerste 3D instrumentenpaneel geïntroduceerd. Het paneel is verschenen in de topuitvoering van de Genesis GV80 en bevat revolutionaire technologie die gericht is op het verbeteren van de veiligheid.

Continental 3D display

De barrières, die de manier verdelen waarop het beeld het linker- en rechteroog bereikt, creëren het driedimensionale beeld met schalen, wijzers en objecten, inclusief een verkeersbord in het gezichtsveld van de bestuurder.

Bovendien wordt de gezichtslijn van de gebruikers gedetecteerd met een camera aan de binnenkant, terwijl de 3D-beelden worden aangepast aan de precieze hoofdpositie. Bestuurders worden aangemoedigd om hun blik op de weg te houden. Een detectiesysteem dat naast de camera is geïmplementeerd, identificeert afleiding of vermoeidheid en waarschuwt de bestuurder.

"Met ons display met autostereoscopische 3D-technologie tillen we mens-machine-interactie naar een geheel nieuw niveau en leggen we de basis voor intuïtieve communicatie in de verbonden cockpit van morgen", legt Frank Rabe, hoofd van de Human Machine Interface van Continental, uit. "Om ervoor te zorgen dat deze winst in veiligheid en comfort niet ten koste gaat van een gestroomlijnde elektronica-architectuur, hebben we verschillende displays in de middenconsole of het dashboard geïntegreerd in onze Cross Domain Hub."

Het technologiebedrijf werkt aan de digitale wijzerplaten en infotainmentsystemen van de toekomst, die de mens-machine-interface verder zullen integreren in één enkele eenheid. Bestuurders kunnen gebarenbediening gebruiken en kaarten van het voorste passagiersscherm naar hun scherm slepen, waar ze maar willen. Het systeem is ontworpen voor geautomatiseerd rijden en voegt zich over de gehele breedte van het dashboard samen, waardoor cruciale informatie en verschillende services en apps worden onthuld.

Passagiers op de tweede zitrij zullen ook kunnen genieten van de 3D-ervaring zonder dat ze een bril nodig hebben, aangezien Continental ook een 3D-scherm ontwikkelt op basis van de natuurlijke 3D Lightfield-technologie van Leia, een bedrijf uit Silicon Valley. De productie van het systeem is gepland voor 2022 en zal deel uitmaken van de connected car van morgen.

Foto: Continental


REAGEER OP DIT BERICHT