Bentley Mulliner Bacalar GT

13-02-2020  |  Auteur:

De Mulliner afdeling van Bentley wil tijdens de Autosalon van Genève een speciale, handgebouwde GT met de naam Bacalar presenteren.

Het nieuwe luxe voertuig wordt een Mulliner product dat in erg kleine aantal zal worden geproduceerd. De vormgeving is geïnspireerd door de Bentley EXP 100 GT conceptauto.

De naam Bacalar is afkomstig van een meer in Mexico, een populaire toeristenbestemming, ook bekend als de Lagoon of Seven Colors dankzij zijn helderblauwe en turquoise wateren.

De nieuwe Bentley Mulliner Bacalar krijgt naar verwachting de bekende 6,0-liter W12 motor, die in de Continental GT en Flying Spur zo’n 630 pk produceert.

Volgens Bentley zal het op maat gemaakte Mulliner-model duurzame en ethisch geproduceerde materialen bevatten gecombineerd met een "mooi maar dramatisch ontwerp".

Naar verwachting zal Mulliner de productieaantallen van de Bacalar op 10 à 12 exemplaren houden, elk met een prijskaartje van ongeveer 1,8 miljoen euro. Het volstaat te zeggen dat Mulliner die paar gelukkige klanten alle denkbare opties zal geven, waardoor ze hun auto's kunnen specificeren zoals ze willen.

Mulliner wil blijkbaar in de nabije toekomst meer eenmalige modellen bouwen, en de verwachte Bacalar is nog maar het begin.

Foto / video: Bentley Motors

Bentley Mulliner Bacalar GT

REAGEER OP DIT BERICHT