Amazon Prime Rivian video

10-02-2020  |  Auteur:

Tegen 2030 zullen 100.000 van deze elektrische Rivian Prime bestelbussen op de weg zijn.

Online retail reus Amazon heeft bij Rivian 100.000 batterij-aangedreven bestelbussen besteld. De bussen staan op hetzelfde ‘skateboard’ platform waarop ook de R1T pick-up en R1S SUV zullen staan, evenals een verwachte luxe crossover van het Ford merk Lincoln.

Maar verder was er nog weinig bekend over de bestelbussen. Tot nu toe. Amazon gunde ons een blik achter de schermen, zodat we nu weten wat we kunnen verwachten.

De door Rivian gebouwde Amazon bestelbus krijgt drie verschillende groottes om tegemoet te komen aan verschillende ladingen. Niet elke bus krijgt vierwielaandrijving.

En net als de carrosserie, wordt ook het accupakket schaalbaar, zodat Amazon de bus kan aanpassen aan de eisen van de beoogde bestelroute.

Verder is alles vrijwel standaard voor elk van de 100.000 exemplaren. Denk aan actieve rijassistenten en uiteraard het Amazon Alexa spraakbesturingssysteem.

Het zal circa 10 jaar duren voor Amazon en Rivian de totale 100.000 exemplaren hebben gebouwd. Pas in 2030 wordt verwacht dat elke elektrische Prime bestelbus op de weg is.

Foto / video: Amazon News / Rivian

Amazon Prime Rivian video

REAGEER OP DIT BERICHT