Audi S3 Prototype review

07-02-2020  |  Auteur:

Vooruitlopend op het debuut van de nieuwe Audi S3 tijdens de Autosalon van Genève, mocht What Car? het snelle model alvast testen. Er werd gereden een gecamoufleerd prototype.

Visueel is de S3 voorzien van een agressiever ontwerp dan de huidige S3, inclusief gewijzigde koplampen en nieuwe dunne achterlichten. Er zijn ook vier eindpijpen en een scherpe achterdiffuser.

Voor het grootste deel zijn minder krachtige A3 modellen er hetzelfde uit, maar dan met andere voor- en achterbumpers en andere velgen.

Net als de huidige Audi S3 krijgt het nieuwe model een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 310 pk. Het vermogen gaat via een zeventraps S-Tronic transmissie naar alle vier wielen.

Audi heeft nog geen cijfers gedeeld, maar volgens What Car? zou versnellen van 0 naar 100 km/u circa 4,7 seconden duren. De topsnelheid is elektronische begrensd op 250 km/u.

In de review wordt gezegd dat Audi heeft geprobeerd de nieuwe S3 nog gemakkelijker te maken om mee te leven dan zijn voorganger. Een van de manieren waarop werd geprobeerd dit te doen, is door de adaptieve Magnetic Ride ophanging te verruilen voor een meer conventionele opstelling die verschillende aanpassingen in de rijkwaliteit mogelijk maakt.

Foto / video: What Car?

Audi S3 Prototype review

REAGEER OP DIT BERICHT