Teaser nieuwe Seat Leon

15-01-2020  |  Auteur:

Over twee weken wordt de nieuwe, vierde generatie Leon onthuld. Vooruitlopend daarop heeft Seat een teaser afbeelding gedeeld.

Teaser nieuwe Seat Leon

De nieuwe Leon wordt voorzien van LED achterlichten, met elkaar verbonden door een lichtstrip. Ook zijn "Seat" en "Leon" zichtbaar in het midden van de achterklep, evenals een ‘FR’ logo.

"De geheel nieuwe Seat Leon is ontworpen door ons team met moed, eenvoud en uitgevoerd met kracht en vastberadenheid", zei de ontwerpdirecteur van het bedrijf, Alejandro Mesonero-Romanos. "Eenvoud omdat we bij Seat geloven dat de meeste dingen met slechts een paar regels kunnen worden gezegd. Vastberadenheid en kracht, want dat zijn enkele kenmerken die onze auto's op het eerste gezicht verleidelijk maken."

De nieuwe Leon staat op hetzelfde platform als de nieuwe Volkswagen Golf en Skoda Octavia en zal worden aangeboden met diverse benzine- en dieselmotoren. Een plug-in hybride aandrijving is bevestigd voor de Cupra-variant, die zal worden gedeeld met de komende Octavia RS en misschien de volgende Golf GTI. Het combineert de 1,4-liter turbobenzine met een elektrische motor, waarvan wordt aangenomen dat deze in totaal 245 pk ontwikkelt.

Cupra werkt naar verluidt aan een nog krachtiger hatchback die de motor zou moeten delen met de volgende Golf R. Dit model zal naar verwachting meer dan 300 pk en vierwielaandrijving hebben. Daarmee zou versnellen van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden mogelijk moeten zijn.

De nieuwe Seat Leon wordt op 28 januari onthuld.

Teaser: Seat


REAGEER OP DIT BERICHT