Volkswagen Golf 8 review

12-01-2020  |  Auteur:

Al decennialang is de Volkswagen Golf de maatstaf in het compacte hatchback segment. Elke generatie van de Golf had iets nieuws te bieden. Dit geldt zeker ook voor de nieuwe, achtste generatie.

De buitenkant ziet er ingetogen uit, met nieuwe scherpere koplampen en achterlichten, andere bumpers en dat is het wel zo’n beetje. Binnenin zie en waardeer je onmiddellijk het  gewijzigde dashboard en een aanzienlijke vermindering van het aantal fysieke knoppen.

De airco, het volume van de radio en zelfs de lampen worden bediend met aanraakgevoelige knoppen. Andere functies kunnen worden bestuurd met gesproken commando’s.

De standaard 8-inch en optionele 10-inch infotainment systemen zijn gebruiksvriendelijk. Zaken als WiFi hotspot, draadloze app connectiviteit of adaptieve cruise control hoeven niet meteen te worden gekozen maar kunnen ook later worden toegevoegd.

De goede algemene bouwkwaliteit wordt ontsierd door het gebruik van enkele goedkope kunststoffen. De voorstoelen zijn comfortabel en bieden veel steun, de hoofd- en beenruimte achterin zijn vrijwel gelijk gebleven en dat geldt ook voor de bagageruimte.

Mag de achtste generatie Golf nog steeds worden beschouwd als een van de beste hatchbacks in zijn klasse, of maken de nieuwe toevoegingen de auto minder begeerlijk? Rory Reid van AutoTrader heeft de auto getest. Bekijk de video.

Foto / video: AutoTrader

Volkswagen Golf 8 review

REAGEER OP DIT BERICHT