Renault Clio E-Tech, Captur PHEV

11-01-2020  |  Auteur:

De hybride Renault Clio E-Tech en plug-in hybride Renault Captur E-Tech modellen hebben hun debuut beleefd tijdens de Autosalon van Brussel.

Renault Clio E-Tech, Captur PHEV Renault Clio E-Tech, Captur PHEV Renault Clio E-Tech, Captur PHEV Renault Clio E-Tech, Captur PHEV Renault Clio E-Tech, Captur PHEV

Beide auto’s beschikken over een nieuwe hybride aandrijving, beschermd door circa 150 patenten. Het bevat een 1,6-liter viercilinder benzinemotor met een sterke starter/generator en een krachtiger elektromotor, ingebouwd in de transmissie.

In de volledig hybride Clio E-Tech levert de aandrijving 103 kW (140 pk) en is gekoppeld aan een 1,2 kWh accupakket, gesitueerd achter de achteras.

In de stad functioneert de hybride Clio circa 80 procent van de tijd alleen op elektriciteit. In gecombineerde modus verbruikt de Clio E-Tech naar verluidt minder dan 4,3 liter per 100 km.

Standaard eigenschappen omvatten een 7,0-inch instrumentenpaneel, een geanimeerd diagram voor het hybride systeem voor het infotainment systeem en een door de chauffeur te kiezen EV rijmodus.

Het vermogen van de plug-in hybride Captur E-Tech is 118 kW (160 pk). Gekoppeld aan een 9,8 kWh accu heeft de Captur PHEV een actieradius van 50 km en een topsnelheid van 135 km/u, in puur elektrische modus.

De Captur E-Tech beschikt over een Sport instelling, waarbij alle drie motoren samenwerken wanneer het gaspedaal volledig wordt ingetrapt. Daarnaast kunnen de achterstoelen 160 mm naar voren schuiven en is er een opbergvak onder vloer voor de laadkabels. Ook standaard is een 10,2- inch instrumentenpaneel en een 9,3-inch touchscreen infotainment scherm.

Foto’s: Renault


REAGEER OP DIT BERICHT