Rimac C_Two prototype

30-11-2019  |  Auteur:

De Rimac C_Two is bijna klaar voor productie. De tests zijn bijna afgerond.

Rimac C_Two prototype Rimac C_Two prototype

Rimac laat weten dat een van de laatste tests is afgerond. Daarbij werd gekeken naar het rijkarakter van de C_Two, het stuurgevoel, de ophanging en de banden.

Het bedrijf zegt dat de tests hen in staat zullen stellen om "elk aspect van de auto te verfijnen voorafgaand aan de lancering en klantafleveringen eind volgend jaar".

Enige haast is wel geboden; het productiemodel zou in maart 2020 in Genève getoond moeten worden.

De C_Two wordt omschreven als een “pure elektrische GT hypercar”. De auto krijgt een 120 kWh accupakket en vier elektromotoren.

Met een elektromotor op elk wiel beschikt de auto volgens Rimac over een “uniek aanpasbaar AWD systeem” dat alles kan leveren, van "ultieme grip tot de dynamiek van achterwielaandrijving, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder".

De vier elektromotoren genereren gezamenlijk 1.914 pk en 2.300 Nm koppel. Daarmee zou de auto volgens Rimac moeten kunnen versnellen van 0 naar 96 km/u in 1,85 seconden en een topsnelheid halen van 412 km/u.

De actieradius zou ondanks dit indrukwekkende vermogen 550 km zijn op een enkele lading. De C_Two krijgt nog een andere naam. Er worden slechts 150 exemplaren gebouwd.

Foto’s: Rimac


REAGEER OP DIT BERICHT