Rolls-Royce Cullinan Black Badge

08-11-2019  |  Auteur:

Rolls-Royce heeft de Cullinan de Black Badge behandeling gegeven. Daarmee krijgt de auto, net als de Dawn, Wraith en Ghost, visuele aanpassingen en meer vermogen.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge Rolls-Royce Cullinan Black Badge Rolls-Royce Cullinan Black Badge

De 6,75-liter twinturbo V12 motor levert nu 600 pk en 900 Nm koppel. Dat is een stijging van 29 pk en 50 Nm ten opzichte van de standaardversie.

De nieuwe Cullinan Black Badge versnelt van 0 naar 96 km/u in 4,9 seconden, ondanks zijn gewicht van 2.753 kg. De topsnelheid is 250 km/u.

Om beter met het toegenomen vermogen om te gaan, heeft Rolls-Royce de ophanging en de remmen verbeterd en ‘Intuitive Throttle’ technologie toegepast wat zorgt voor een agressiever schakelpatroon voor de achttraps tranmissie.

Ook is er een “Low” knop op de schakelpook waarmee het geluid van de uitlaat wordt gewijzigd in een diepere klank.

Verder zijn allerlei onderdeel zwart gemaakt, inclusief de Spirit of Ecstasy. Verder vallen de tweekleurige gesmede velgen (22 inch), de rode remklauwen en gele lijnen op aan de buitenzijde.

Meer gele accenten aan de binnenkant, op de stoelen, het dashboard en de deurpanelen. Ook beschikt de Cullinan Black badge eindelijk over een sterrenhemel; 1.344 individuele glasvezelkabels bootsen de nachtelijke hemel na, compleet met de nieuwe vallende sterfunctie.

Foto’s: Rolls-Royce


REAGEER OP DIT BERICHT