Toyota Yaris GR teaser

07-11-2019  |  Auteur:

Toyota heeft de eerste officiële teaser van de verwachte Yaris GR gedeeld. De snelle versie van de nieuwe kleine hatchback wordt versierd met Gazoo Racing badges.

Toyota Yaris GR teaser

Toyota Europe deelde een afbeelding van een gecamoufleerd prototype met daarbij de datum en locatie van het debuut: 17 november bij de Rally van Australië.

Van de snelle Yaris zal een prototype worden getoond dat bijna productiegereed is, met dezelfde rood-zwart-witte camouflage als we eerder zagen op een testauto op de Nürburgring.

De teaser afbeelding bevat tevens de aanduiding “GR-4”. Dit zou kunnen betekenen dat de snelle Yaris vierwielaandrijving krijgt.

Vergeleken met de standaard Toyota Yaris, krijgt de GR-4 uitvoering een agressievere carrosserie, compleet met uitgebouwde wielkasten, speciale bumpers, een grotere voorgrille en grotere velgen met banden.

Naar verluidt krijgt de Yaris Gazoo Racing versie een grotere motor dan de huidige 1,5-liter viercilinder motor. De vorige Yaris GRMN werd aangedreven door een 1,8-liter viercilinder motor met compressor die zo’n 210 pk leverde.

Foto: Toyota Europe


REAGEER OP DIT BERICHT